Zwarte KerstPiet

20 november 2018 | Mr. Chad

Terwijl men het in de Lage Landen nog steeds oneens is of een “Zwarte Piet” koosjer is of niet, kwam een Braziliaans winkelcentrum in het nieuws omdat ze uitpakten met een zwarte Kerstman, te weten in winkelcentrum Vale Sul in São José dos Campos (São Paulo).

Op de Facebook pagina van de shopping in kwestie zijn de reacties over het algemeen erg positief, nog meer omdat het op 20 november een feestdag was waar het zwarte bewustzijn in de schijnwerpers staat (20/11 – Dia da Consciência Negra). Een van de bezoekers schreef: “Het was altijd al een droom van mij sinds ik een kind was, dat de Kerstman dezelfde kleur had als ik. Ik ben inmiddels oud, maar hoop dat er jongere zwarten zijn met dezelfde droom die ze hier in vervulling zien gaan”.

Ook de bezoekers van de shopping zijn in hun nopjes met het initiatief: “De beste Kerstman die ik ooit ontmoette. Mijn zoon is mindervalide en deze Kerstman slaagde erin dat hij enkele woorden sprak. Dat emotioneerde me heel erg. Hij beschikt over de benodigde inborst om de rol van de Kerstman te vertolken, zoals onze kinderen zich hem voorstellen. Hij is ongelooflijk”, zo schreef een moeder.

Foto: Facebook

Overgenomen uit Brazilië Nieuws Online

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.