Korte vakantie aan zee, december 2016 (deel 1).

Om er even uit te zijn heb ik een korte strand-vakantie aan de kust van Piauí geboekt. Dat is goed te doen de prijs voor een eenvoudige kamer is redelijk en de busreis heen en terug is voordelig. Als je zelf met de auto gaat is dat veel duurder.

Op de heenreis 1 stop om even wat te eten. De omgeving van deze uitspanning zag er niet veel frisser uit dat het deel waar de bus geparkeerd staat. Het landschap is droog en dor met hier en daar wat struikgewas. Ze noemen dat hier de Sertão (De sertão is een cultureel-klimatologisch gebied in het noordoosten van Brazilië. Het wordt gekenmerkt door lange periodes van droogte, bron Wikipedia) Gedurende en kort na de regentijd, die nu eigenlijk al aangebroken had moeten zijn, is het landschap veel groener en aantrekkelijker. Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd gingen we weer op weg. Om een uur of drie in de middag kwam ik bij mijn hotel aan. Nog tijd genoeg om even naar zee te wandelen.

Vanuit het hotel, aan de overkant van de weg, een pad met kinderkopjes richting het strand. Dit alles hoort bij het hotel.

Naar het westen: Strand leeg

Naar het noorden: Strand leeg

Naar het oosten: Strand leeg

En op het stukje gras, tussen land en strand, graasden wat paarden.

Ideale omstandigheden voor een paar dagen rust. Nu nog een tentje zien te vinden waar ze wat te eten en te drinken hebben.

Morgen meer.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.