Brand Belo Monte 11-02-2019

Vuur treft Belo Monte-fabriek in PA (Para)

Overgenomen uit: G1 PA — Belém en vertaald 11/02/2019 19h52 Update vandaag 11 uur

Volgens Norte Energia, verantwoordelijk voor de onderneming, waren er geen slachtoffers, alleen materiële schade.

Waar de brand in de Belo Monte-fabriek uitbrak, in Vitoria do Xingu, Pará

Op maandag 11 februari werd er een brand gemeld in de fabriek van Belo Monte, gelegen in Vitória do Xingu, ten zuidwesten van Pará. Volgens de brandweer begon de brand in het magazijn. Oorzaken worden nog steeds onderzocht. Volgens Norte Energia, verantwoordelijk voor de onderneming, waren er geen slachtoffers.

Beelden, te zien in de video’s, tonen de enorme kolom van donkere rook die het personeel deed opschrikken. Volgens de regering van de staat was de Norte Energia-brandweer niet voldoende in staat om de vlammen onder controle te houden.

Volgens de brandweer werd er rond 17.40 uur alarm geslagen. Teams uit Altamira haastten zich naar Vitoria do Xingu, op ongeveer 50 km afstand. Er werden zeventien militaire en twee andere voertuigen ingezet, met ondersteuning van vliegers die met water het vuur te lijf gingen.

In een verklaring meldde Norte Energia dat “om veiligheidsredenen alle werknemers van de site zijn verwijderd”. Nog steeds volgens de consortiumbouwer, waren er geen slachtoffers en de schade was alleen maar materieel.

Uitslaande brand in de Belo Monte-fabriek in Altamira

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.