Tango

Voorpret – Buenos Aires, Argentinië.

In maart vlieg ik er naar toe.

Colon Theater

In maart vlieg ik naar Buenos Aires. In Argentinië was ik nog nooit.

Buenos Aires bezoeken is in feite net zoiets stoms als Amsterdam bezoeken en de rest van Nederland links laten liggen zodat je kunt beweren dat je in Nederland was maar Amsterdam is Nederland niet. Ik begrijp het wel. Helaas vlieg je van hieruit niet naar ieder willekeurig gehucht in Argentinië en als dat wel zou kunnen, welk gehucht zou je dan kiezen en waarom. Daarom heb ik een keuze gemaakt tussen Mendoza, Bariloche en Buenos Aires. Drie bekende plaatsen random gekozen.

De omgeving van Mendoza is minder interessant evenals de stad op zich. De wijnen uit de omgeving van Mendoza zijn echter top. Mendoza ligt dichtbij het Andes gebergte, om precies te zijn ten oosten ervan. Het heeft een prachtig klimaat voor wijnbouw. Maar de wijnen van Mendoza zijn hier gewoon te koop zodat ik daar niet heen hoef.

Bariloche is prachtig als wintersport bestemming en ook in de zomer is het daar goed toeven met z’n prachtige natuur. Je waant je daar in Oostenrijk of Zwitserland vanwege de invloed van de oorspronkelijke immigranten. Zie ook bovenstaande foto’s. Echter, Buenos Aires is het meest interessant en Spaans van de drie. Heeft de meeste kroegen waar ze Tapas serveren en nog zoveel meer ……….

Historisch Buenos Aires, dat is mijn doel.

Heeft de meeste historische bezienswaardigheden. Heeft ook het balkon van Evita Perron, zie Casa Rosada, evenals haar graf.

Als de reis bevalt, dan ga ik zeker nog een keer naar Argentinië. Ik zou ook graag naar Patagonië gaan maar daar heb je een motor of een vier wiel aangedreven auto voor nodig. Als wandelaar kom je nergens.

Als jij al eens in Argentinië was, dan kun je me vast een paar tips aan de hand doen. Over interessante plekken, vervoer, café’s, restaurants enzovoort. Alvast bedankt voor je hulp.

Vanaf ca. 20 maart kun je de eerste van een reeks reportages verwachten. Ik verheug me erop om ze te maken.

Tot dan moet je het doen met “raapsels” uit diverse media.

Adios amigos!

Nieuwste artikelen

4 Comments

 1. Onze koningin Máxima Zorreguieta nu Máxima, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw van Amsberg.[ komt uit Buenos Aires. Dus kan ik mij voorstellen dat je die stad een keer gaat bekijken.

  1. Lieve zus,

   Helaas heb ik het adres van Wim en Max niet bij de hand, anders had ik ze natuurlijk ook om hulp gevraagd.
   Maar mocht jou iets te binnen schieten over Buenos Aires zodat ik daar kan gaan kijken en jou ervan op de hoogte stel via mijn blog, dan zou ik daar blij mee zijn.

   Tot schrijfs

 2. Mooi vooruitzicht pa!

  1. Mervyn,

   Dat dacht ik ook.

   Groet, Pa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.