Verschillende manieren van efficiënt transport

De Fiets & het Paard-en-wagen

De fiets is niet alleen een vervoermiddel maar ook een efficiënt transportmiddel en voor sommigen zelfs een verkooppunt voor onder andere drank en snacks. De fietsen die je hier ziet zijn van die veelzijdige rijwielen. Ze hebben een klein voorwiel zodat je makkelijk over de vracht heen kunt kijken. De drager boven het voorwiel is uitgerust met een standaard zodat je de fiets overal stabiel kunt parkeren.

Voor meer draagkracht is er een cirkelvormige versteviging in het frame aangebracht

De cirkelvormige versteviging die je hier goed kunt zien is ook aanwezig in de twee fietsen op de bovenste foto.

Het Paard-en-wagen in bedrijf

Je ziet dat het kleine paarden zijn maar ze trekken (soms te) flinke vrachten. Of het nu muilezels of muildieren zijn, dat weet ik nooit maar het zijn taaie jongens. Voor Nederlandse begrippen wordt er slecht voor deze paarden gezorgd. Als de klus er op zit dan scharrelen ze doorgaans zelf hun kostje langs de weg bij elkaar.

Paard-en-wagen op het strand

De Metro van Teresina

Teresina heeft een metro, een enkel lijntje alleen bovengronds. Een oud treinstel vervoert wat passagiers van en naar het werk. Toerisme is hier amper dus als trekpleister doet de metro van Teresina geen dienst. Totale lengte van het traject schat ik op een kilometer of 5. Eind en vertrekpunt is onder andere het voormalig treinstation van Teresina. Zie hieronder.

Perron, voetgangersbrug en station (met toren) in de verte

Aan de rechterzijde is nu wel een prachtig park aangelegd. Met dank aan onze nieuwe burgemeester Firmino. Over dit park vertel ik later meer.

Een veer

Ten westen van het oude stadscentrum stroomt de rivier Parnaíba met aan de overkant de staat Maranhão en het plaatsje Timon. Van hier naar daar vaart een veer op en neer.

Zonder vervoermiddel krijg je ook zo je boodschappen thuis

Zelf zijn we er niet zo handig in maar ook zo krijg je de boodschappen waar je ze hebben wilt. Groot voordeel is dat je de handen vrij hebt en lekker kunt bijpraten.

De taxi, de motorfiets en de vrachtwagen sla ik over, die komen nog wel eens ter sprake.

Over auto’s en omnibussen heb ik het al eens gehad.

De volgende keer gaat het over asfalteren. Tot dan.

Nieuwste artikelen

1 Comment

  1. Het vervoer straalt wel een enorme rust uit. Dit in tegenstelling met het gehaast in Europa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.