Rondhangende aapjes in restaurant Teresina

In augustus 2015, het zal omstreeks mijn verjaardag zijn geweest, ging ik met wat vrienden en kennissen van een goede barbecue (chuhasco) genieten in Restaurant Novo Mangue. Zie plaatje hieronder.

Hier kennen we verschillende typen restaurants, van klassiek met de Franse keuken tot openlucht restaurants aan toe. De restaurants waar je van de klassieke Braziliaanse Barbecue kunt genieten, zien er vrijwel allemaal zo uit als op de foto. Deze foto is een jaar voor mijn bezoek genomen, in 2014. De bomen voor het restaurant zijn daar nog redelijk klein. In 2015 vormden de kruinen van de bomen een lange haag. Hoog genoeg voor de meeste gasten om onderdoor te lopen maar ik stootte daar weer mijn hoofd. Dat ik mijn hoofd stoot overkomt me hier vrijwel dagelijks (overdreven), veel vaker dan in Nederland. De mensen zijn hier gemiddeld een stuk kleiner. Hoewel jongelui vaak toch alweer een stuk langer zijn dan hun ouders.

Restaurant Novo Mangue
Restaurant Novo Mangue

Ons eerste ijskoude bier was net geserveerd toen een lid van het bedienend personeel op de bomenhaag wees. Daar zat een aap. Dat had ik niet verwacht, ik had er een keer eerder een gezien in Teresina waarvan ik aannam dat die tam zou zijn. Nee dit was echt een “wilde”, nou ja wilde, stadsaap met ongetwijfeld een afwijkend dagmenu dan zijn soortgenoten in het gebied buiten de stad. Hieronder wat foto’s die ik toen heb proberen te maken. Die apen bleven niet wachten totdat ik mijn foto had gemaakt zodat dit mijn beste 4 foto’s zijn van de apen daar.

 

 

 

 

 

 

 

De foto’s zijn wat kleiner in dit artikel dan dat je tot nu toe van mij gewend bent. Echter als je er op klikt krijg je vanzelf een grotere kopie te zien.

 

 

 

 

 

 

 

De barbecue hebben we ons laten smaken en de aapjes hebben ons met rust gelaten. 

Onderstaande foto heb ik van het web geplukt, gemaakt door een meneer Haaksma. Volgens mij is dit dezelfde soort. Indien dit juist is dan betreft het een Witoorpenseelaapje.

Op een van mijn fietstochten staken er twee vlak voor mijn fiets de weg over. Dat was in het buitengebied.

Na de wurgslang (2e artikel in dit blog) en deze aapjes volgen er later nog meer onverwachte ontmoetingen met dieren waarvan je nooit had verwacht dat je ze in het wild tegen het lijf zou lopen. 

Witoorpenseelaapje
(c) Reisreporter Haaksma

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.