Rat 897 geadopteerd.

Het zal een jaar of 12 geleden zijn.

Het zal een jaar of 12 geleden zijn toen Julius en ik besloten om naar IKEA te gaan. Wat we daar wilden kopen is me ontschoten, maar rondkijken bij IKEA is ook de moeite van de reis wel waard. Er stond een grote bak met wel 1000 ratten, het was een gekrioel van jewelste.

Onder de pet
Rustig dagje er op uit? Mis, wie zit er onder de pet?

Ze zagen er allemaal hetzelfde uit, gelukkig hadden ze een rugnummer waaraan je ze kon herkennen. Julius zag ‘m, Rat897 de enige die NIET krioelde. Misschien was hij anders dan de rest, misschien voelde hij zich niet thuis in die bak.

We hebben hem geadopteerd. We noemen hem Bertje.

Bertje is niet vies van bier
Als je niet oplet is je glas leeg.

Julius beloofde me goed voor Bertje te zullen zorgen. Voor zover ik dat op afstand kon beoordelen ging dat heel erg goed. Zo te zien voelde Bertje zich op zijn gemak bij ons en onder de hoede van Julius. Toen ik eind 2010 naar Brazilië vertrok mocht Bertje met me mee.

Tot en met medio 2016 waren we dikke maatjes, we beleefden samen van alles. Wel wist Bertje altijd de aandacht naar zich toe te trekken maar verder was het een onvergetelijke periode. Niet alleen voor mij maar voor Bertje ook —— dacht ik.

Ben je benieuwd hoe het verder gaat? Laat me dat dan weten.

Nieuwste artikelen

9 Comments

 1. Hoi opa,

  Nu weet ik eindelijk is waarom u die rat altijd mee had. Ik snapte er nooit wat van, nu gelukkig wel. Er staan heel veel leuke verhalen op de site, zo kunnen we in Nederland een beetje mee kijken met uw leven. Ik hoop dat ik u snel weer zie.

  Groetjes Sterre❤

  1. Lieve Sterre,
   Er valt nog zoveel meer te vertellen.
   Kijk zo af en toe of er nieuwe artikelen zijn toegevoegd.
   En met Bertje gaat het ondertussen best goed.

 2. Bertje heeft het te goed, bier drinken, TV kijken en als hij moe is onder de pet slapen. Hij wordt lui en dat is funest voor een rat. Hij hunkert naar avontuur. Jij als grote vriend, bedenk wat.

  1. Hi Riet,
   De avonturen komen. Wacht maar af.

   1. Mooi, ben reuze benieuwd wat Bertje en jij allemaal gaan beleven

 3. Volgens mij heeft Bertje het, ondanks alle gezellige dingen die jullie doen , toch wel zwaar. Beetje gedeukt en verfrommeld. Misschien samen een keer een massage nemen om.alle kreukels er uit te halen.?

  1. Goed plan. Gaan we zeker doen. Maar Bertje is daar nu nog niet aan toe.

 4. Ik wist niet dat Bertjes leven in Brazilië zo relaxt was, stiekem wel een beetje jalours. Geef hem een dikke knuffel en laat hem nog maar veel mooie dingen zien 🙂

  1. De knuffel heb ik hem gegeven. Hij is er blij mee. Het gaat nu al weer wat beter met hem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.