Praça Pedro II Teresina

Morgen ga ik naar het oude stadsdeel van Teresina, naar het postkantoor om mijn postbus te legen en wat te drinken op het plein “Pedro II”.

Onderstaande foto is alweer een paar jaar oud. Het theater 4 september links is nog vol in bedrijf maar de bioscoop met de twee blauwe verticale lijnen is vervallen en hopeloos verouderd. Jammer want op deze manier verdwijnen kenmerkende gebouwen uit het centrum van de stad. Beide gebouwen zijn gelegen aan het plein Pedro II. Aan de overkant ligt de oude kazerne van de militaire politie.

Praca PII
Praca PII

De kazerne van de militaire politie is tegenwoordig een soort van cultureel centrum. Er is een balletschool, een muziekschool, expositieruimtes en een vergaderruimte in gevestigd. Misschien meer cultureel een en ander maar dat weet ik niet. Het gebouw is een groot vierkant dat langs de zijden is bebouwd en zodoende een grote open ruimte in het centrum heeft. Er is een kleine uitspanning, een openluchttheater en langs een zijde van het vierkant vind je een rij kleine winkeltjes waar aandenken voor toeristen te koop zijn. Er staat ook een plastiek van metaal, voorstellende een setting met pre-historische dieren. Zie ook onderstaande foto. Vandaag vers geschoten.

dscn0624-small

Ik zat daar eigenlijk wel lekker op het terras met uitzicht op de pré-historische dieren en besloot een biertje te drinken. Dat werden er twee en ik raakte in gesprek met een poëet.

De poëet schonk me een boek en ik heb daarna in plaats van een lunch uitgebreid koffie gedronken.

dscn0623-small

 

dscn0619-small

Hierboven nog twee foto’s van Praça Pedro II, genaamd naar de laatste keizer van Brazilië. Je ziet het aan de lucht, een fraai blauw met bijna geen bewolking. Dat is wat anders dat 7 graden vorst in Nederland. Dat dacht ik!

Heb je het nieuws van vandaag meegekregen? Een Braziliaans voetbalteam om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash is Colombia. Iedereen hier praat erover.

Morgen meer. 1 t/m 5 december ben ik aan zee. Vanaf 6 december (of een paar dagen later) volgen nieuwe artikelen op dit blog.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.