Over de man met de fiets

Deze foto die ook is gebruikt is als voorpagina-foto van mijn oude site heb ik een paar jaar geleden gemaakt. Op een van mijn ATB fietstochten in en rond Teresina trof ik deze meneer aan. Hij was op weg naar zijn stukje landbouwgrond langs de oever van de rivier Parnaiba. Op mijn verzoek wilde hij wel poseren. Gelukkig maar want het is niet alleen een mooie foto maar ook historisch gezien een waardevolle prent.

Man met fiets
Man met fiets onderweg naar zijn landje

De meneer poseerde daar waar het piefje aan de onderkant van het witte bolletje naar wijst. Links de rivier Parnaiba en in de richting waar de meneer naar kijkt de rivier Poty. De weg rechts op de foto voert naar het noorden naar stadsdeel Santa Maria. De smalle weg die je ziet is nu een drukke vierbaans verkeersweg met moderne verlichting. Daaruit kun je afleiden dat Teresina snel groeit. Santa Maria is op dit moment zo goed als één met Teresina.

Teresina
Teresina

De rivier Parnaiba is ook de grens tussen de staat Piauí en de staat Maranhão. Het bebouwde deel links van de rivier Parnaiba is geen deel van Teresina maar is andere nederzetting genaamd Timon. Jammer dat de foto’s in de blog niet zo duidelijk worden weergegeven. Misschien kan ik dat later verbeteren als ik WordPress beter onder de knie heb. Maar als je wilt kun je natuurlijk ook de foto in origineel formaat (en hopelijk ook in de bijbehorende resolutie) bewonderen door er op te klikken.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.