Nog een ontmoeting met ……. in ’t voorjaar bij Wageningen

23 april 2010

Destijds woonde ik in Renkum, genoot al bijna 4 jaar van mijn VUT en ging steeds vaker uit wandelen in plaats van met de auto. Ik wandelde naar AH en met tassen vol boodschappen weer terug of ik wandelde zomaar een flink stuk. Je zou kunnen zeggen dat ik de natuur rond Renkum met de dag meer ging waarderen.

Nog nooit had ik een fazant van dichtbij gezien. Die dag terwijl ik richting Wageningen wandelde om daar inkopen te doen zag ik er een van dichtbij. Zo snel als ik kon heb ik toen een serie foto’s gemaakt en de beste uit die serie laat ik je nu hier zien.

Stel je voor, vanuit Renkum ben ik onderlangs de Wageningse berg gelopen. Links het Zuiden en de Rijn en Rechts de berg. Daarna de veerweg naar het Lexusveer voorbij en de weg rechtdoor vervolgd. Niet met de weg mee de berg op maar verder onderlangs. Daar, precies daar zag ik de fazant.

Zoveel geluk, daar had ik niet op durven hopen maar hieronder zie je dat hij niet alleen was. Hij was samen met zijn vrouwtje op stap.

 

Deze tijd in het voorjaar is de natuur in Nederland prachtig. Alles ziet er jong en fris uit. Daarom wil ik je onderstaande foto van een deel van de Wageningse gracht, niet onthouden.

Tot morgen.

Nieuwste artikelen

2 Comments

 1. Tja Wageningen of Haalderen het is toch even iets anders dan Brazilië. De aapjes zijn vast leuker dan het fazanten echtpaar, maar die zie ik toch liever dan een wurgslang. Leuk om te lezen dat Nederlanders in Brazilië hun bestaan hebben opgebouwd. Wie weet Dirk kun je ze ooit gaan bezoeken.

  1. Hoi Corry,
   Ik heb het verhaal van mijn zus die me wees op het krantenartikel.
   Daarna ben ik aan de slag gegaan en heb het verhaal aan mijn blog toegevoegd.
   Toen heb ik de familie Vernooy benaderd en verteld dat ik het krantenartikel had overgenomen.
   René Vernooy reageerde heel enthousiast en we hebben wat gegevens uitgewisseld voor het geval dat we ooit bij elkaar in de buurt komen.
   Hoe gaat het verder met jullie in Renkum?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.