Naar de Procon

Vandaag bij de Procon op bezoek geweest. De Procon is de Braziliaanse Ombudsman waar iedere burger aangaande consumentenzaken terechtkan.

Ik had Internet, vaste telefoon, een mobiele telefoon en HD-Televisie ondergebracht bij “CLARO” maar het internet van CLARO beviel me niet. Ik ben op een dag op zoek gegaan naar een betere internet aanbieder. Die vond ik, “NET” bood me een aantrekkelijk internet contract aan. Toen de verkoper hoorde dat ik mijn contract met CLARO eerst wilde opzeggen voordat ik op zijn aanbod in kon gaan, vertelde hij me dat zowel CLARO als NET onderdeel waren van een en dezelfde maatschappij “Embratel”.

Als ik alles tegelijkertijd over zou hevelen van CLARO naar NET zou ik niet alleen minder per maand betalen maar zou ik ook de eerste drie maanden een extra korting van 100 Reaal per maand krijgen. Ik hoefde me geen zorgen te maken, hij zou er voor zorgen dat alles netjes zoals afgesproken zou worden geregeld.

Daarna ging er van alles fout. Kort door de bocht, ik kreeg drie nota’s in plaats van 1 per maand en betaalde daardoor zelfs 200 Reaal per maand meer dan contractueel was afgesproken. Drie keer ben ik bij Embratel op bezoek geweest, ik heb met de verkoper gepraat en heb meer dan een 10-tal telefoongesprekken gepleegd. Iedere keer werden mij gouden bergen beloofd maar telkens werd het probleem groter in plaats van dat het werd opgelost.

dscn0610-20p

In Brazilië geldt zonder uitzondering dat iets simpels altijd tot een gigantisch complex probleem wordt opgeblazen. Niemand weet de oplossing en de meeste klanten druipen af in de overtuiging dat het hun schuld was dat alles fout is gelopen. Ik pik dat niet, je kent me, ik ga altijd op de barricade. Dat kost veel tijd en energie maar gelukkig heb ik tot nu toe wel altijd de door mij gewenste oplossing geregeld gekregen. Uitslag en oplossing moet bij mij bekend zijn voor 7 december conform de uitspraak van de Procon. Zo niet, dan ga ik weer naar de Procon!

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.