Paradijs 1

Morgen vertrek ik voor een paar dagen naar zee

Alle getoonde foto’s zijn van juli 2011, ruim 5 jaar oud alweer. Als ik terug ben, na 5 december zal ik een aantal foto’s vervangen en zo nodig wat foto’s toevoegen zodat je een beeld kunt vormen waar ik was. Ik ga doorgaans buiten de vakantieperiodes zodat ik het strand (bijna) voor mezelf alleen heb.

Onderstaande brug voorkomt dat je natte voeten krijgt want op het strand zijn hier en daar kleinere en grotere strandmeren. Dus aan de andere kant van deze brug is het zandstrand. Je moet daar of goede slippers aan hebben of rennen voor je leven want het zand kan erg heet zijn. Ik heb dat de eerste keer mogen ondervinden.

Achter het gebouw met het rode dak loopt een verkeersweg parallel aan het strand. Aan de overkant van de weg ligt het hotel complex van CESC Praia te Luis Correia.

p1030051

Het is hier wel even wat anders dan op de meeste stranden in Europa waar je over de zonneaanbidders heen moet hinkelen. Als er al strandgasten zijn zitten ze doorgaans ergens in de schaduw iets te eten en te drinken. Ik doe dat ook. Hoewel zo af en toe een ferme duik in die lauwe soep waarop de Atlantische oceaan daar lijkt trekt me wel aan. Even een stukje zwemmen en dan als een haas weer terug als je je realiseert dat er misschien wel haaien op de loer kunnen liggen.

p1030069

Geiten langs de weg tussen het hotel en het strand.

p1030060

Niet druk op het strand. Nu zie je het zelf!

p1030056

Sommige mensen hebben zo’n vakantiewoning aan het strand. Lijkt mij ook wel wat.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.