Mijn strijd tegen Riachuelo – Deel 2

Voorbereiding op de slag bij Midway

Jachtbommenwerpers in stelling gebracht

Dertien augustus 2018 had ik een afspraak bij Novafapi (een universiteit in Teresina met een rechtenfaculteit) met 2 aankomend juristes. Tezamen hebben we de eis geformuleerd voor mijn rechtszaak tegen Riachuelo / Midway.

Op 21 augustus 2018 heb ik de eis ondertekend en is het gehele dossier naar de rechtbank gestuurd. Betreffend document is in het Portugees. Mocht je eraan willen wagen, dan kun je het hieronder downloaden.

In het kort komt het op het volgende neer:

  • Financiële genoegdoening, R$ 500,00
  • De onjuiste factuur correct, zonder extra rente, opnieuw aanbieden
  • Alle volgende facturen zonder extra rente aanbieden

Posities worden ingenomen

Op 29 augustus heb ik het document voor mijn eerste afspraak in het kantongerecht afgehaald. De afspraak zal zijn op 31 oktober.

Oeps, niet ondertekend!

Het schaakspel is begonnen

Op 31 oktober was ik ruim op tijd aanwezig. De rechtbank, een verveloos geheel. 2 blokken van 2 verdiepingen tegenover elkaar met iets van een tuin ertussenin. Links en rechts enkele strippen van aan elkaar gelaste stoelen die als openlucht-wachtkamer dienen. Wat rondhangend ongeïnteresseerd personeel dat van niets weet. Hier en daar een A-4tje tegen de muur geprikt met punaises waarop je kunt lezen of je hier of misschien elders in het gebouw verwacht wordt en hoe laat. Kortom een goed geoliede machine.

Ongeveer op tijd werd ik omgeroepen en twee dames van Riachuelo ook. We stonden vrij snel weer buiten met een nieuwe afspraak in de hand want Riachuelo aanvaardde geen enkele aansprakelijkheid. Alweer een bewijs dat de gerechtelijke molens hier snel en efficiënt malen.

Er is nog geen schot gelost

Twintig november om 10:30 uur was de volgende afspraak in hetzelfde paleis van justitie. Zie hieronder

PRIORIDADE betekent VOORRANG

Ondanks dat ik vanwege mijn leeftijd recht op voorrang heb duurde het tot bijna 12 uur voordat ik werd opgeroepen. We hadden een uiterst vriendelijke rechter die meer geïnteresseerd was in reizen dan in rechtspraak zo leek het wel. Het kon natuurlijk zijn dat mijn zaak een eitje was en ze daarom de tijd wilde volpraten over haar bezoek aan Curaçao. Maar dat kon ook niet want ze was al meer dan een uur achter op schema.

De kop in het zand steken

De afgevaardigden van Riachuelo / Midway hielden voet bij stuk maar leverden tot op dat moment geen enkel bewijs van hun gelijk en daar draait het nu eigenlijk allemaal om. Om een klein bedrag dat ik al vele malen aan reiskosten heb uitgegeven tot en met nu. Voor mij is de zaak een principekwestie. Ik had zo graag bewijs gezien, aangeleverd door een zo grote en machtige partij.


Geen bewijs van de tegenpartij

De uitspraak komt per post

Ik ben benieuwd wat de post me gaat brengen. Tot nu toe is er nog geen schot gelost. Wellicht een vervolg?

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.