Mijn rechtszaak tegen ITAÚ bank in Brazilië

Inleiding

Na de poging tot inbraak op mijn vorige adres waarbij de voordeur totaal vernield is, heb ik een nieuwe deur laten plaatsen en ook de beveiliging geoptimaliseerd. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een betere plek om te wonen. Die plek heb ik gevonden. Ik ben verhuisd en heb mijn “oude” appartement opgeknapt om te verhuren.

Toen ik op 30 september mijn ATB ophaalde, ik had de fiets zolang achtergelaten zodat ie me niet in de weg zou staan bij het op orde brengen van mijn nieuwe woning, vond ik een brief van mijn bank.

Mededeling beëindiging rekening courant

Deze brief vertelde mij dat mijn rekening courant was opgeheven omdat ik geen producten afnam (vrij vertaald). Dit voelde zó fout, ik had een advocaat nodig en ik zou de bank voor het gerecht slepen!

Hulp gezocht

Ik zocht en vond een goede advocaat (kennissen hadden hem mij aangeraden). Hij was tevens docent civiel recht aan een universiteit alhier. Na een kort gesprek, de zaak was namelijk al snel duidelijk, accepteerde hij mijn zaak. Ik betaalde de kosten voor de procesvoering en we spraken een “no cure no pay” constructie af. Mocht ik de zaak winnen en een vergoeding ontvangen dan komt mijn advocaat daarvan 1 vijfde deel toe. Wie ik ook sprak, iedereen deelde de mening van mijn advocaat. Een eitje!

Wordt vervolgd …………..

Nieuwste artikelen

2 Comments

  1. Dirk het eerste wat mij opvalt. Hier in Nederland wordt een brief of mededelingen in verschillende talen toegestuurd. In Brazilië gaan ze er vanuit dat je de taal spreekt. Het zou op zijn minst in het Engels kunnen. Je naam is niet echt Spaans of Portugees. En dat eitje…… ik vrees dat het een heel hardgekookt eitje gaat worden. Succes ermee.

    1. Corry, ik deel je mening maar Brazilië is Nederland niet. Alle buren die de Braziliaan heeft zijn Brazilianen. Het land is groter dan Europa. Daarnaast moet je er van uitgaan dat Brazilië (de meeste Brazilianen zeggen dat) zichzelf ziet als een derde wereldland en Nederland als “primeiro mundo” eerste wereldland. Dat zegt genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.