Mijn rechtszaak tegen ITAÚ bank in Brazilië – Deel 2

Eerste zitting

Op een dag ontving ik een screenprint van een webpagina en later ook een telefoontje van mijn advocaat dat de datum voor de eerste zitting vaststond. 7 februari om 09.30 uur. De zenuwen sloegen toe, ik had geen idee hoe het rechtssysteem hier in Brazilië werkt. Ik stuurde een e-mail met vragen naar mijn advocaat en kreeg een enigszins geïrriteerd mailtje terug. Daarna heb ik hem opgezocht en hem uitgelegd hoe ik over het een en ander denk en dat ik er van uitga dat mijn advocaat mij vroegtijdig inlicht en of consulteert en niet op eigen houtje een plan trekt. Dat ik daar niet van gediend ben.

Screenprint betreft uitnodiging voor de eerste zitting

Alles was duidelijk na ons gesprek. Mijn advocaat was er voor mij, als het aan hem lag zou de eis nog veel hoger mogen zijn. Nee, alles zou in orde komen.

7 februari 09:30 uur

Twee vertegenwoordigers van de ITAÚ bank, mijn advocaat en ik werden een kamertje binnengeloodst. Er was amper ruimte genoeg voor iedereen om te zitten, maar daar ging het niet om.

De man achter het bureau die niet de rechter bleek te zijn, hoorde mijn advocaat aan en ook de tegenpartij. De bank had mij namelijk ca. R$ 1.300,= geboden waar we niet mee akkoord gingen. De klerk produceerde een document met daarop een afspraak voor een volgende zitting. Dit omdat ik het aanbod niet had geaccepteerd. Begrijpelijk. de volgende afspraak werd vastgesteld op 30 maart aanstaande.

Na afloop sprak ik met mijn advocaat over de gang van zaken. Mijn advocaat had al zoiets verwacht na onze afwijzing van het aanbod van de bank. En een klerk in plaats van een rechter, dat was voor hem ook een verassing. Maar alles was in ons voordeel.

Officiële uitnodiging volgende zitting

Mijn vertrouwen in de rechtsgang had een eerste deuk opgelopen.

Nieuwste artikelen

2 Comments

  1. En hoe is het 30 maart afgelopen Dirk. Is er nu een uitspraak gedaan. Of komt er weer een vervolg?

    1. Het wachten is op de uitspraak van de rechter. Meer daarover in deel 3. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.