Korte vakantie aan zee, december 2016 (deel 3).

Ik had het in een vorig artikel over de ontbijtzaal. Wel, die zaal is een apart gebouw. Helemaal open zodat de vogels naar binnen kunnen en zich met je ontbijt kunnen bemoeien. Ik snap dat wel want het ontbijtbuffet daar is uitgebreid, smakelijk en overvloedig.

De ontbijtruimte of (het ontbijtgebouw).

Een kleine greep uit het aanbod: Tapioca (vochtig gemaakt meel wordt in een koekenpan versmolten tot een pannenkoek waar beleg op gaat. Dat beleg kan van alles zijn. Dan wordt ie dubbelgevouwen en is ie klaar voor consumptie. Voedzaam en lekker). Bolo de Milho (Mais Cake), Bolo de Goma (hartige Cake van Tapioca), Bolo de Macaxeira (Cake van Cassave, één van mijn favorieten), Caldo de Carne (Vleesbouillon met stukjes vlees, enigszins gebonden), Cuscu (Couscous), Canjica (Maispap met kaneel en suiker), Linguiça (Worst, o.a. verse worst, kookworst en rookworst), Presunto (ham), Queijo (kaas), Ovos (eieren) en Pão de Queijo (soort van brood met kaassmaak). En dan nog koffie, thee, vruchtensap, fruit en nog veel meer.

Weer aan het strand waar je bijna uit de tent spoelt met vloed

Deze strandtent vond ik meer naar het oosten. Dit deel van het strand heet Coceiro, kokospalmen. Er staan er nog een paar zie ook de foto hieronder. Bij vloed zit je, in deze strandtent, met de voeten in het water. Lijkt je dat niets dan kun je je altijd een verdieping hoger terugtrekken. Daar achter die rode muur. In iedere strandtent staat hetzelfde op het menu, wat het verschil maakt is de prijs. In kwaliteit, bediening en presentatie zie ik geen verschil. En dan denk ik “och als het bier maar koud is” want dat is lekker.

Daar op die punt in verte staan de grootste palmen

Soms zijn de foto’s niet zo duidelijk. Je kunt er dan altijd op klikken zodat je dan een grotere foto van een betere kwaliteit te zien krijgt. Probeer het maar eens, ik heb de tijd.

Dan volgt hier nog een aardig plaatje die ik graag met je wil delen.

De plaatselijke jeugd vermaakt zich prima zo te zien

Maar dan, ik vertelde je al eerder over die beschermde zeeschildpadden die hier elk jaar eieren komen leggen. Een aantal gieren doen zich te goed aan een schildpad die het niet heeft gehaald. Ik heb de gieren weggejaagd en meer foto’s van de schildpad gemaakt maar die foto’s deel ik hier liever niet met jullie. Als je dat ziet springen de tranen je in de ogen.

Faunabeheer in Brazilië ? Aan me hoela

Nieuwste artikelen

4 Comments

 1. Lekker wakker worden met zo’n uitgebreid buffet waar je de zee kan horen en omringd bent door de natuur. Af en toe een vogel aan je mes kunnen rijgen? Of zijn ze te snel voor je haha. Wat ik me afvroeg, moet je in de zee uitkijken voor giftige vissen (zeeduivels, roggen), roofdieren (haaien) of kwallen? Kan me voorstellen dat er wel wat meer rondzwemt als hier in de Rijn of de Noordzee.

  En pa, die schildpad, zo is natoer. Die gieren moeten ook eten en die weten echt niet dat die schildpad beschermt is. Stel ze wisten het, hadden ze nog steeds honger en die lusten waarschijnlijk geen meel pannekoek in een ontbijtzaal haha. Maar alsnog, naar om te zien hoe zo’n groepje vogels een schildpad ontleedt. Ben wel benieuwd naar de 18+ content…

  1. Die vogels zijn sneller dan ik. Wat wil je ook, ze eten mijn ontbijt op. Als ik de kans krijg om ook eens een keertje te ontbijten, nou dan pak ik ze zo.
   Wat er daar allemaal in zee zit weet ik niet, ik houd mijn hoofd boven water. Wat je niet ziet is er ook niet.
   Dat van die schildpad, daar zit wat in. Toch vind ik zelf een schildpad stukken sympathieker dan een gier.

 2. Leuk die verhalen ik ga weer verder terug in het verhaal

  1. En vergeet niet om morgenvroeg de laatste toevoeging aan dit blog te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.