Huidige situatie betreffende mijn rechtszaken.

Zoals je weet had ik twee rechtszaken lopen die onder de aandacht van de rechter waren. Zeg maar dat ik in afwachting was van een officiële uitspraak van het gerecht inzake ITAÚ en Riachuelo.

Afwikkeling zaak ITAÚ Bank.

Naar aanleiding van mijn tegenvoorstel (13.802,00 R$) op het aanvankelijke schikkingsvoorstel van ITAÚ (6.901,00 R$), kreeg ik al vrij snel via mijn advocaat een bod van 12.000 R$ van ITAÚ. Dat heb ik geaccepteerd met een lange neus naar mijn advocaat die me aanvankelijk adviseerde om de 6.901,00 R$ te accepteren. Zie daarover meer in voorgaande verslagen over de zaak tegen ITAÚ bank. Ik heb 20% van dit bedrag aan mijn advocaat betaald. De rest van het geld heb ik besteed aan een verre reis. Voor mij is deze zaak, met dank aan ITAÚ, afgedaan.

Voortgang zaak Riachuelo.

Productiesite van Riachuelo en Hering in Rio Grande do Norte, het arme noordoosten van Brazilië

De rechter drukte mij bij de laatste zitting op het hart dat ik thuis rustig kon wachten op de uitslag, want die zou me per post worden toegestuurd. Het verslag van de uiteindelijke beslissing van de Procon versus Riachuelo inzake mijn proces ontving ik een paar dagen later en heb hiervan een kopie bij de rechtbank achtergelaten zodat dit aan mijn dossier kon worden toegevoegd. Betreffend verslag maakt melding van een fikse boete door de Procon aan Riachuelo opgelegd. Ik ben er van overtuigd dat dit document in mijn voordeel gaat werken voor wat betreft het definitieve oordeel van de rechter.

Na lang wachten ben ik gaan informeren.

Op maandag 20 mei vond ik het welletjes en ben eens bij de rechtbank gaan horen hoe het er voor stond met mijn zaak tegen Riachuelo. De zaak was nog niet afgerond door de rechtbank maar er lag wel een voorstel van Riachuelo voor een betalingsregeling waarvan de geldigheid al was verlopen. Ik kreeg zowel van de rechter als via de administratie een indicatie van de hoogte van een eventuele financiële vergoeding, waarvan ik moest beloven dat ik die nog even voor me zou houden. En misschien was het slim om toch maar alvast de uitstaande rekening te betalen bij Riachuelo. Daar had ik geen moeite mee want het bedrag dat in het (verlopen) document genoemd werd was vrijwel gelijk aan mijn berekening, het scheelde maar een paar centavos.

Verwarring bij Riachuelo (en bij mij).

Vol goede moed ben ik een vestiging van Riachuelo binnengestapt en heb me aldaar bij de administratie gemeld met de boodschap dat ik mijn schuld wilde betalen. De juffrouw aan het loket meldde mij dat de nota iets meer dan 1100 R$ betrof. Hier wilde ik niet van weten en ben een echelon hoger gaan informeren. Na wat zoeken was het bedrag plots afgenomen tot iets meer dan 1000 R$. Toen heb ik de jonge dame rustig uitgelegd dat mijn nota beslist niet hoger kon zijn dan in het document (dat al was verlopen) was aangegeven. Ik heb haar een kopie laten maken zodat ze dit naar de centrale administratie kon opsturen. Ik zou uiterlijk binnen 7 werkdagen gebeld worden. Prima, en ik ben naar huis gegaan.

Centrale administratie, Captain Ozone

Nadat de zeven werkdagen waren verstreken.

Nadat de zeven werkdagen waren verstreken en ik nog steeds niet gebeld was ben ik maar weer eens gaan informeren. Ondertussen, na een vrijwel slapeloze nacht, had ik een strijdplan klaar. Daarover zo dadelijk meer.

Er was nu een jongeman aan het loket (een echelon hoger) die me te woord stond. Tijdens mijn verhaal zag ik aan de ogen van de jongeman dat het hem boven de pet dreigde te raken. Ik heb hem toen maar gewoon gevraagd of ik nu mijn nota kon betalen. En dat kon. Het bedrag was ca. 1100 R$. Toen heb ik hem vriendelijk gedag gezegd met de mededeling dat ik dan maar gewoon niet zou betalen. Het was een goed moment om naar huis te gaan want de rij klanten met klachten achter mij was behoorlijk toegenomen.

Recapitulerend: De aanbieding van Riachuelo heb ik niet afgewezen en ook niet geaccepteerd. Dat wil zeggen dat de definitieve hoogte van de nota afhangt van de uitspraak van de rechter. De uitspraak van de rechter is nog niet officieel bekend zodat gegoochel met bedragen door Riachuelo door mij als intimiderend worden ervaren. Zo ook ontving ik via mijn telefoon uitnodigingen om te betalen evenals via de e-mail. Ik stap aanstaande week weer naar het bureau voor rechtshulp en start een nieuw proces wegens intimidatie en gebrek aan respect.

Dit krijgt ongetwijfeld een staartje.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.