Een kleine week vakantie in Buenos Aires – Deel 3

Vervolg dag 2, met de rest van de interieurfoto’s van de kathedraal

Het bezoek aan de kathedraal heeft mij echt wel geïmponeerd, niet vanwege de oorspronkelijke functie ten bate van de religieuzen en de rituelen om het volk te binden. Nee het boeide mij vooral in de zin van een overdadig gedecoreerd museum met religieuze kunst en antiquiteiten. De foto’s heb ik gemaakt om je te laten zien dat de weelde van de godshuizen in de wereld zich omgekeerd evenredig verhoudt met de rijkdom van de volgelingen. In dit geval een kerk met een enorm kostbaar interieur opgebracht door gelovigen die amper te eten hadden. Wat voor een religie is dat? Ik moet mezelf steeds weer op de vingers tikken. Laten we het luchtig houden.

Ik was onderweg naar “Plaza de Mayo” waar ik de “Casa Rosada” wilde bewonderen. Het paleis waar Evita Duarte en Juan Peron zich, staande op het balkon, lieten bejubelen door het volk. Maar maakte nog een paar foto’s die ik eerst wil laten zien.

Deze kathedraal ziet er aan de voorkant uit als een Griekse of Romeinse tempel
In de muur gemetseld de resten van Generaal D Jose de San Martin (de belangrijkste held van Argentinië) en ook de onbekende soldaat wordt met dit stijlvolle monument geëerd.
Ook bruidsparen laten zich graag op of in de buurt van de Plaza de Mayo fotograferen

Plaza del Mayo met Casa Rosada

Tijdens mijn wandeling hiernaartoe ben ik diverse families gepasseerd die op het trottoir bivakkeerden op wat dekens en stukken karton. Deze mensen leefden, naar ik veronderstel, van wat ze van voorbijgangers krijgen. Water, een stukje pizza, een boterham of een reep van het een of ander. Ik weet het niet. Niet zoveel oude mensen maar jonge gezinnen met een aantal kinderen. De kinderen speelden of dat ze in de huiskamer waren op een kleed waar hun speelgoed op lag uitgespreid. Vader en moeder (meestal een stel maar soms ook alleen een moeder) zaten erbij met een gezicht als een oorwurm. Ik vroeg me af waarom deze mensen niet gewoon zouden kunnen werken voor de kost in plaats van het spelen op het gevoel van medemensen om zo in hun onderhoud te voorzien. Voor een baby heb ik een flesje water achtergelaten.

Plaza del Mayo, de eerste foto links bovenaan in deze serie zie je de Casa Rosada links naast de vlag achter de bomen. Verder staan er in dit park verschillende monumenten. Ik heb zoals gezegd wel het boek van Lonely Planet bij de hand die meer vertelt over dit park of plein maar in Brazilië was deze gids alleen in het Portugees te koop wat overigens logisch is want dat spreken ze hier. Voor mij echter een hele klus om te vertalen, daarom verwijs ik je liever weer naar Wikipedia. Zie link. In het Engels maar de plaatjes spreken voor zich en de korte uitleg is denk ik duidelijk.

Casa Rosada, ik had het graag bezocht maar moest daarvoor tot de volgende zaterdag wachten en dat was te laat.

Daarna ben ik doorgelopen, op advies van de receptionist van het hotel zou er in de straat “Defensa” altijd wat te doen zijn. Ik ben denk ik de verkeerde straat ingeslagen want dat er wat te doen zou zijn is me niet opgevallen. Ik heb nog een paar foto’s gemaakt en ben teruggegaan naar het hotel. Nadat ik me heb opgefrist ben ik een hapje gaan eten. Aan restaurants geen gebrek en kleine porties kennen ze hier niet. Ik heb het bescheiden gehouden evenals het alcoholgebruik want ik wilde die avond nog een stukje wandelen om wat gebouwen bij lantaarnlicht te zien. Zie de volgende foto’s en dat is dan ook echt het einde van het verslag van vandaag.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.