Een kater, wat is dat en hoe kom je eraan?

Een kater(In Duitsland ook wel “Katzenjammer” genaamd) is een kwaal die optreedt na het nuttigen van een zekere hoeveelheid alcoholische consumpties. Pas na een aantal uren slaap voel je het. Hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, en overgevoeligheid voor licht en geluid. Dat zijn de symptomen waaraan vrijwel iedereen weleens heeft geleden.

Als je zo wakker wordt, dan heb je teveel gedronken

Laatst was ik op een verjaardagsfeest. Er was een barbecue, een zwembad en heel veel ijskoud bier. Dit alles in combinatie met een aangename avond- en nacht temperatuur maakt dat je meer zwemt, eet en dieper in het glaasje kijkt dan je je had voorgenomen. Mijn chauffeur was de BOB zodat ik zonder kleerscheuren die nacht weer ben thuisgekomen.

Een handigheidje voor in het zwembad

Mijn Nederlandse remedie werkt ook hier.

Na het nuttigen van (te)veel alcohol neem ik altijd voor het slapen gaan twee tabletten paracetamol. Ik kauw ze fijn en spoel ze weg met twee glazen water. Als ik wakker word heb ik geen hoofdpijn. Soms voel ik me een paar minuten wat draaierig maar dat is snel voorbij na een bakje yoghurt en een grote kop koffie (zwart en zonder suiker). Al met al geen reden om me aan te passen.

Hier in Brazilië doen ze het anders en het schijnt te helpen.

Van alles om lang en veel te kunnen drinken

Toen ik pas in Brazilië woonde vroeg ik me vaak af wat er in al die kleine flesjes op de toonbank van de drogist, zat en waarvoor het diende. Naarmate mijn Portugees beter werd en ik zo hier en daar eens nagevraagd had, begon me het me langzaam te dagen. Het ene drankje beschermt de lever en de andere de maag en zo voort. De pillen en de drankjes waar ik hier op doel voorkomen allemaal de KATER. Ikzelf heb nog steeds geen enkel anti-kater wondermiddel gebruikt omdat ik mijn eigen remedie vertrouw en niet weet wat al die magie van hier met mijn lichaam doet.

Het best schijnt “Engov” te werken.

Amazon.com verkoopt de Engov pillen en prijst ze aan: Engov is a common over-the-counter drug, available all over Brazil, used to suppress hangover effects. Considered by many the best hangover cure in the world.

Stripje van 3

In Engov we trust wordt Engov o.a. als volgt aangeprezen: Never have a bad morning again, with the Brazilian hangover cure and secret to late-night partying.

Feestverpakking inclusief 6 condooms

Vrijwel al mijn kennissen hier zweren bij Engov. Sommigen drinken een klein beschermend drankje voorafgaand aan de inname van alcohol,soms in combinatie met Engov om zeker te gaan.

Tenslotte de Engov commercial.

Proost

Nieuwste artikelen

8 Comments

 1. Je kunt ook minder drinken of de BOB zijn. Dan heb je al die gekke (waarschijnlijk chemische) flesjes niet nodig. Of de kater accepteren en nog een dag nagenieten van de heerlijke avond/nacht…😀🍸🍺🍻🍷🍹 Proost… toch maar twee paracetamol😉

  1. Hoi Corry,
   Zouden die drankjes en pilletjes door de dranken industrie worden gesponsord?
   En wij maar drinken en slikken als onnozelen.

 2. Als je het wil weten wat het met je gaat doen, is de enige manier : gewoon een keer uitproberen. 1x zal toch niet ernstig zijn. Minder drinken tsja … als je het niet elke dag tot een kater laat komen, dan is het niet erg. Gewoon genieten wat er geboden wordt.

  1. Hoi Grote Zus,
   Zouden die drankjes en pilletjes door de dranken industrie worden gesponsord?
   En wij maar drinken en slikken als onnozelen.
   Dat is toch geen reden om de proef op de som te nemen?

 3. Leuk plaatje van die kikker helemaal in een andere wereld.😂😂😂

  1. Hoe heet die kikker ook al weer?

 4. Ik ken een kikker die een oplossing heeft.
  Ik geloof dat ik maar eens ga trouwen, ik kan toch niet mijn hele leven gelukkig zijn.

  1. Hoi Teet,

   Je bedoelt “ongelukkig” ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.