Doucheperikelen en wat nu?

Lorenzetti, onder andere producent van douches. De uitstroomstraal van mijn variant kan niet worden ingeregeld. Ongemakkelijk zo blijkt nu. De afstand van muur tot douchekop wordt bepaald door de standaard kunststof arm. Na montage was de positie van de verbindingsarm netjes horizontaal. Maar na een paar maanden met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 40 graden Celsius, is de douchekop een paar millimeter gezakt zodat de waterstraal niet meer verticaal uittreedt maar meer richting de achterliggende wand. Als ik me douche sta ik zo dicht op de achterwand dat omdraaien niet mogelijk is. Gelukkig was de douche niet al te duur. Ik ga binnenkort op zoek naar wat anders. Warmwaterleidingen zitten niet in de huizen hier. Dus als je warm wilt douchen moet je vindingrijk zijn. De oplossing is een douchekop van Lorenzetti. Zeker een geweldige aankoop als je levensmoe bent.

Mijn Lorenzetti douche
Mijn douche – (R$ 49,95 = ca 15 Euro)

De werking van dit technisch vernuftige apparaat.

Ik zal proberen uit te leggen hoe het werkt. Vervolgens geef ik je het adres van de website (Als je levensmoe bent kun je daar je douche bestellen). De installatie is een fluitje van een cent, je hebt wel een stopcontact nodig in de douchecel (die zijn zeldzaam in Nederland omdat het onveilig is).

Voordat het water uit de douchekop stroomt, loopt het via een kamer waarin een elektrische weerstand zit. Een onvoorstelbaar link systeem maar de beste oplossing als je warm wilt douchen. Gelukkig heb ik die behoefte hier bijna nooit.

Afgezakte douche
Je ziet duidelijk een afgezakte douche

Elektrische douches (een pdf bestand)

Zie de PDF bijlage. Welke douche zou jij kiezen? Laat me jouw keuze weten. De douche die ik nu heb vind ik een beetje slordig. Zie je de elektriciteitsdraad van douchekop naar stopcontact. Dat kan beter.

De link naar de Lorenzetti website: http://www.lorenzetti.com.br/en/

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Nieuwste artikelen

2 Comments

 1. Whaahaha
  Die dingen ken ik ja!, ik heb er ook onder gedouched in Costa Rica.
  Dat was nog een gevaarlijker model met de gekleurde draden en een kroonsteen zo open en bloot in de ruimte boven je hoofd.
  110 volt en water recht boven je hoofd, hoe verzinnen ze het!
  Ps. Leuk om je belevenissen te lezen!

  1. Dank je Gert.
   Ik heb die nog engere versies ook gezien hier, ik heb er zelfs onder gestaan.
   Laten we zeggen dat ze hier wat soepeler omgaan met regelgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.