Deel van semi-permanente straatmarkt in Teresina door brand verwoest.

Al dagenlang had ik me voorgenomen om weer eens wat inkopen te doen op de semi-permanente straatmarkt in het oude deel van Teresina. Deze straatmarkt is in de buurt van nog drie permanente marktgebouwen maar daarover schrijf ik een andere keer.

Ik had net wat kruiden gekocht. Gemalen Koriander (Coentro), Kerrie uit Bahia (Tempeiro Baiano) en Oregano (Orégano). Toen ik de volgende straat inliep rook ik een brandlucht.

Iemand vertelde me dat er brand was geweest en dat er een deel van de markt was afgebrand. Ik ben natuurlijk gaan kijken.

Later las ik in de plaatselijke krant dat de brand afgelopen zondag 11 december was ontstaan. Zie: http://g1.globo.com/pi/piaui/noticia/2016/12/mercado-velho-de-teresina-sofre-incendio-neste-domingo-11.html

Het vuur was kennelijk snel onder controle. Bovenstaande foto is van de laatste twee standplaatsen voor het verbrandde deel, zo’n twintig tot vijfentwintig standplaatsen voor de bushalte aan de oude rondweg zijn verwoest.

Een troosteloze aanblik. De marktkooplui komen vrijwel allemaal van buiten Teresina en hebben misschien wel hun hele handelskapitaal aan koopwaar in deze kramen uitgestald. Nu is dat in een klap verdwenen. Ik veronderstel dat er geen vangnet is voor deze mensen in deze maatschappij waarin iedereen voor zichzelf knokt om wat te verdienen.

Gemeentewerken is druk bezig de restanten, verwrongen metaaldelen en gesmolten plastic, te verwijderen. Er komt geen machine aan te pas. Het handwerk is goedkoper dan machines hier. Het gaat niet snel maar wel gestaag door. Over een paar dagen vind je hier niets meer van terug. Hoe de brand is ontstaan, dat weet ik niet. Wat ik wel heb gezien dat er precies 1 winkel langs de weg, dus direct naast de marktkramen is uitgebrand. Misschien is de brand van hieruit overgeslagen. Maar dat week ik niet zeker. 

Morgen hoop ik met een leuker onderwerp te komen.

Tot dan.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.