Overzichtsfoto

De shopping centra van Teresina (deel 2)

Logo

Het tweede winkelcentrum van Teresina is in de tijd dat ik hier woon meer dan verdubbeld in oppervlakte en heeft een verdieping erbovenop bijgekregen. Het winkelcentrum is volledig gesloten en van airconditioning voorzien zodat er een fraai klimaat heerst voor het winkelend publiek. Hieronder een kaartje dat ik al eerder gebruikt heb bij Shopping Riverside.

Rechtsonder, bij nummer 2 vind je de locatie van Teresina Shopping.

Prent te klein, klik erop en je krijgt een grotere versie te zien.

Officiële site: http://teresinashopping.com.br/

Overzichtsfoto
Overgenomen van de officiële website

Of Teresina Shopping de grootste van de drie winkelcentra is dat durf ik niet te zeggen maar voor mij is het wel het fijnste en gezelligste winkelcentrum. Het oude centrum met de antieke overdekte markt vind ik ook een uitje waard maar die markt is onvergelijkbaar anders. Gewoon, simpel en toeristisch aantrekkelijk. Die oude markt wordt op dit moment onder handen genomen omdat er instortingsgevaar dreigde. Als die markt weer in orde is en volop in bedrijf zal ik er zeker ook een artikel aan wijden.

Bovenstaande foto geeft het grootste deel van het winkelcentrum weer met daarachter een uitzicht op het oostelijk deel van de stad.

Tussen de weg die voor het winkelcentrum loopt en de rivier “Poti” is een groot, nieuw park aangelegd. “PotyCabana” genaamd. Ik beloof hierover later ook een artikel aan dit blog toe te voegen.

Voorzijde 1

Deze foto en de twee hieronder laten een deel van de voorzijde van het winkelcentrum zien. Je ziet ook een heel klein deel van de totale capaciteit aan parkeergelegenheid. Achter het winkelcentrum is een grote parkeergarage gebouwd (2 etages dacht ik). Ook daar aan de overkant van de weg vind je nog twee heel grote parkeerterreinen.

Voorzijde 2

’s Morgens kun je pas vanaf 10.00 uur naar binnen. Voor mij had dat vroeger gekund maar daartegenover staat dat ze laat sluiten. Hoe laat? Dat weet ik niet precies. Maar in elk geval niet voor 21.00 uur.

Voorzijde 3

Zullen we naar binnen gaan? Ik heb het van buiten nu wel gezien.

Roltrap naar 1e etage
Roltrap naar 1e etage

Misschien niet de fraaiste foto maar je krijgt zo wel een indruk van de 1e etage. In het centrum vind je liften, roltrappen en conventionele trappen. Voor elk wat wils om boven te komen. Ik neem meestal de trap. Uitslover! De glanzende tegelvloer wordt elke dag in de was gezet. Links van de roltrap aan de wand zie je een paar grote posters. Eigenlijk zijn dit onverhuurde of recentelijk gesloten winkelpanden. Het valt mij op dat er sinds er drie Shopping Centra vlak bij elkaar zijn er meer kleine ondernemers hun winkel in de Shopping vaarwel moeten zeggen. De huur is hoog en de omzet laag. En de concurrentie is moordend. Jammer want je gaat natuurlijk niet naar een Shopping voor het klimaat alleen.

Restaurants begane grond
Restaurants begane grond

Er zijn twee gebieden met restaurants in dit winkelcentrum. 1 op de begane grond, zie foto hierboven en 1 op de 1e verdieping. Het best te vergelijken met een plein vol met tafels en stoelen en rondom restaurants en café’s. Je loopt rond totdat je hebt gevonden wat je wilt eten. Je schept op naar keuze en je rekent af op gewicht, niet op wat je hebt opgeschept. Je bestelt er wat te drinken bij zoekt een goede plek en klaar om aan te vallen.

Bioscoop
Bioscoop

En tenslotte de bioscoop. Kwalitatief sterk verbeterd ten opzichte van een jaar geleden. Dit vanwege het feit dat Shopping Rio Poty (de nieuwste van de drie) is opgeleverd met een topklasse bioscoop met meerdere zalen (daarover meer in deel 3). Nu kunnen ze de concurrentie aan.

Ik kan nog veel meer schrijven maar de rest laat ik aan je fantasie over. En als je meer wilt weten valt er altijd wat op te diepen als je Googelt.

Fijn weekend.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.