De Shopping Centra van Teresina (deel 1)

 Toen ik in Teresina kwam wonen waren er 2 winkelcentra (daarmee bedoel ik niet winkelstraten in het centrum o.i.d. maar een terrein met een bouwwerk waarin een winkelcentrum is gecreëerd, in de VS noemen ze dat meen ik een “Mall”). “Shopping Riverside” en “Teresina Shopping”, op een steenworp afstand van elkaar gelegen. Shopping Riverside is de oudste, geopend in december 1996. Nu dus precies 20 jaar oud.

Daarna is het snel gegaan, er is sinds ik in Teresina woon veel veranderd. Teresina Shopping is ongeveer 3x zo groot geworden, inclusief gigantische parkeerterreinen en een tweede verdieping met nog meer winkels. Volledig gesloten en voorzien van airco. Dit winkelcentrum is daarna uitgegroeid tot uitgaanscentrum bij uitstek voor jong en oud. In een volgend artikel meer over dit fraaie winkelcentrum.

Kort geleden is een derde winkelcentrum gebouwd en opgeleverd. “Shopping Rio Poty” ligt aan de overkant van de rivier de Poty. Vanuit het restaurant gedeelte kun je beide andere winkelcentra zien liggen. Waarom die winkelcentra zo dicht bij elkaar zijn gepland is me een raadsel maar het is een gegeven. Veel winkels hebben het niet gered zodat de verhuurder, terwijl hij hoopt op economisch betere tijden, maar moet zien hoe hij nieuwe ondernemers aantrekt. In een volgend artikel meer hierover.

 Groot situatiekaartje met beide rivieren Links: Rio Parnaíba en Rechts: Rio Poty

Tussen de rivieren de oorspronkelijke (oude) stad. Ten Zuiden, ten Noorden en ten Westen nieuwe wijken. Ten Oosten van de rivier Parnaíba een andere staat en een stad Timon genaamd.

Op bovenstaande kaart (een deelvergroting): 1-Riverside, 2-Teresina Shopping & 3-Shopping Rio Poty (klik op de kaart, vergroot de view en zie de locaties)

Shopping Riverside was niet meer zo aantrekkelijk, het is er warm vergeleken met de alternatieven. Riverside is grotendeels een open winkelcentrum. Dat was mooi toen het is opgeleverd want de wind (als die al waaide) had er vrij spel. Er zijn veel ondernemers uit dit winkelcentrum vertrokken om zich in een van de twee comfortabeler winkelcentra te vestigen. Hierdoor werd het nog minder aantrekkelijk om daar te gaan winkelen. Er was (is) een bioscoop maar niemand gaat daar meer naar de film want elders zijn er grotere, mooiere en comfortabeler bioscopen. Nu wordt Riverside stap voor stap opgeknapt en aangepast aan de eisen van de tijd. Het deel waar de restaurants zijn gesitueerd is dichtgemaakt en er is daar nu ook airco. Ik ga daar nu graag een hapje eten. Het is er voordeliger en best gezellig.

Ingang Oost

Dit winkelcentrum is stervormig met een koepel in het midden. Rondom in de ster zijn er pleintjes met een thema waar je gemakkelijk kunt parkeren en zodoende heel dicht bij de winkels bent.

De Westelijke ingang, de hoofdingang

Deze ingang wordt vergroot, hoe het er later uit zal gaan zien daar heb ik nog geen zicht op maar er wordt veel werk verzet. Misschien is al de inspanning voor niets en misschien ook niet. De toekomst zal het leren.

Eiffeltoren

De centrale koepel, Parijs is hier het thema met kerst. Arc de Triumph.

Een deel van de ster, vijver met fonteinen in de open lucht. Daarachter het (nu) gesloten restaurantgedeelte.

Duimen dat het goedkomt met Shopping Riverside.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.