Bolsonaro en Trump ontmoeten elkaar vandaag in het Witte Huis

Ze hebben een privévergadering en daarna een uitgebreid gesprek

Geplaatst op 19/03/2019 – 07:10 Door Marcelo Brandão – Agência Brasil Brasilia Reporter

President Jair Bolsonaro ontmoet vanmiddag (19 maart) de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis. Ze verzamelen zich in eerste instantie in de Oval Office, en dan zal er een uitgebreid gesprek volgen, met inbegrip van teams uit de regeringen van Brazilië en de Verenigde Staten (VS).

“De verwachting (voor de vergadering) is hooggespannen. President Trump heeft laten weten, uit respect, om onze president in het Blair House onder te brengen, dit mede omdat deze bijeenkomst historische zal zijn voor beide landen.” Dit is wat gisteren (18 maart) door de woordvoerder van het voorzitterschap, Octavian Rêgo Barros, werd medegedeeld..

Bolsonaro en zijn entourage verblijft in Blair House, het paleis dat deel uitmaakt van het Witte Huis complex. Hier hebben ooit ook Dilma Rousseff, Lula da Silva en Fernando Henrique Cardoso verbleven.

Bolsonaro reist vergezeld van zes ministers: Ernesto Araujo (Buitenlandse Zaken), Paulo Guedes (Economie), Sergio Moro (Justitie en Openbare Veiligheid), Augusto Heleno (Institutional zekerheid), Tereza Cristina (Landbouw), Marcos Pontes (Science and Technology ) en Ricardo Salles (Environment).

Partnerships

Gisteren (18 maart), hield Paulo Guedes een toespraak voor de Amerikaanse Kamer van Koophandel, en verdedigde een grootse commerciële toenadering tot de Verenigde Staten (VS) en nodigde ondernemers uit dat land om te investeren in Brazilië.

Na de bilaterale bijeenkomst, zal de Braziliaanse president zich naar Arlington National Cemetery begeven, waar meer dan 400.000 militairen die hebben deelgenomen aan de oorlogen van de VS begraven liggen. Op de locatie zal de president een ceremonie bijwonen en bloemen bij het graf van de onbekende soldaat deponeren.

Agenda

De agenda van Bolsonaro gaat verder met een ontmoeting met religieuze leiders in Blair House. In de ochtend zal er een ontmoeting met de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, Luis Almagro plaatsvinden.

De president zal ook een werkdiner houden. Om 21:45 (Washington tijd) zal hij met zijn delegatie terugkeren naar Brazilië. De komst naar Brasilia is gepland voor morgen (20 maart) in de ochtend.

Op donderdag (21 maart) reist Bolsonaro naar Chili waar zal aanschuiven bij een deel van de top van PROSUR, een groep die is bedoeld voor maatregelen van gemeenschappelijk belang voor de landen van Zuid-Amerika.

Nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.